O LAŠKEM

Laškoimage_5226454_7

Število prebivalcev: 4000
Nadmorska višina: 228m ob reki
Povprečna poletna temperatura: 19 °C
Povprečna zimska temperatura: 2 °C

Laško je prijetno mesto ob spodnjem toku reke Savinje. Leži na nadmorski višini 228 m, skoraj v središču Slovenije. Posebne naravne danosti, bogata kulturno-zgodovinska dediščina in pester celoletni in živahen kulturni, športni in turistični utrip so odlike kraja, ki se kot trg prvič omenja leta 1227, mesto pa je Laško postalo ob svoji 700-letnici, leta 1927.

Naselbina današnjega Laškega pa sega daleč nazaj v zgodovino. Staro mestno jedro se nahaja pod pobočjem Huma (583 m), ki je prijetna in zelo obiskana izletniška točka. Laško z svojo ožjo in širšo okolico nudi obilico priložnosti za sprehode, oglede in popotovanja. Obiskati velja neštete okoliške cerkve ali morda ostanke Kartuzije Jurklošter. Na koncu Rečiške doline lahko občudujete mojstrovino Plečnikove šole, posvečeno blaženemu škofu A. M. Slomšku. Na senožetih nad Rimskimi Toplicami pa vabi k obisku etnografsko urejena domačija pesnika balad in romanc Antona Aškerca.

Če ste za izlet, krajše ali daljše bivanje, oddih, krepitev ali povrnitev zdravja izbrali Laško, ste storili prav. Mesto vas bo navdušilo s svojo prepoznavno veduto, zanimivo in dogodkov ter preobratov polno zgodovino in naravo, ohranjeno s spoštovanjem, kot si zasluži. Vse to daje neskončne možnosti za sprehode, kolesarjenje in razvajanje ob termalnih vrelcih. Za prijeten spanec izberite nastanitev po vaši želji, kulinarične dobrote pa so vam na voljo pri izvrstnih in izvirnih gostinskih ponudnikih Laškega in okolice. Na koncu si vzemite trenutek še zase in nazdravite z vrčkom hladnega poživljajočega piva, ki ga pri nas varimo z ljubeznijo že več kot 180 let.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja